Yoga i Uppsala

Yoga kan utföras av alla vilket kanske ibland kan låta lite märkligt men det är sant. Oavsett kön, ålder, vilken storlek man än har, vilka skador man än har, osv.

 

Yoga i Uppsala

Detta helt enkelt eftersom yogan kan utföras på så otroligt många olika sätt. Innan man har provat på yoga så tror många att det bara går att bli riktigt bra på yoga om man är lika vig som gummi men det är såklart inte hela sanningen eftersom den fysiska delen av yogan bara är en så liten del av hela yogan. Yogan kommer från Indien och är egentligen en gammal tradition och innebär kort och gott att man tränar upp både kropp och sinne. Yogan har funnits i öst i tusentals år medans den är lite nyare här i väst. När man utför yoga är andningen det viktiga samtidigt som man blandar det tillsammans med andra tekniker så som lite mer fysiska positioner. Det som är viktigt att komma ihåg är förstås att det finns väldigt många olika former av yoga. Poängen med att utöva yoga är att lugna hjärnan och sinnet vilket kommer resultera till att man mår bättre eftersom man blir mer medveten och blir då bättre på att leva i nuet. Med hjälp av yogan kan man alltså öva upp sina sinnen och få bättre tålamod. Genom att träna regelbundet så ökar det blodcirkulationen, man blir mindre stressad, sömnen blir bättre, fokuset ökar, man blir gladare, risken att skada sig blir mindre och dessutom kommer ens självförtroende att bli bättre. Fördelarna med att utöva yoga är alltså många och det finns egentligen ingen anledning till att inte träna yoga.
Bor man i Uppsala så har man goda förutsättningar till att bli bra på yoga och på så sätt också börja må bättre. I staden finns det nämligen yoga för alla oavsett vilken nivå man befinner sig på. Man kan alltså utöva yoga om man är nybörjare men också om man har hållit på med yoga tidigare och därför är lite mer erfaren.

Det finn yoga för alla

Yogahuset har funnits sedan 2016 i Uppsala. Som nybörjare inom yoga rekommenderas det att börja med ‘Hatha Basic’ eller ‘yinyoga’. Har man hållit på med yoga ett tag och verkligen vill utmana sig själv så kan man istället pröva på ‘Hata vinyasa’. Vill man träna yoga tillsammans med yogahuset kan man använda sig av klippkort eller bli medlem. Som medlem får man använda sig av studion även när det inte är schemalagda lektioner och dessutom får man erbjudanden om bättre priser när det hålls en workshop.  Ashtanga yoga har det största utbudet av yoga i hela Uppsala och därför finns det garanterat något för alla. Köp ett klippkort, månadskort eller varför inte ett årskort.

Det finn yoga för alla

Power center erbjuder yoga för alla. Gammal eller ung, smidig eller stel, det spelar ingen roll. Minska stressen och välj en lugnare yoga som nybörjare eller en lite mer fartfylld yoga för den som vill utmana sig själv. Yogan utförs i 32-35 graders värme vilket kommer att göra att kroppen mår bättre.