Yoga i Stockholm

Med en baskunskap i yogans historia, en insikt i de olika formerna av yoga och lite bättre koll på vad man bör ha på sig när man utövar yoga är det dags att ta sig en titt på vart man kan vända sig för att sätta igång med detta. Runt om i landet finns det studios som pysslar med olika inriktningar av yoga, så till en början bör man se över vilken typ av yoga man vill pyssla med för att kunna sålla bland de olika utbuden som finns. Alla typer av yoga passar inte alla människor, så det är viktigt att man noga överväger va man är intresserad av.

Yoga i Stockholm

Yoga på Östermalm

I Stockholm är utbudet stort och det är omöjligt att lista alla, men vi ska gå genom några av de bästa. Mitt på Östermalm hittar man Altromondo Yoga som startades av Jennie Liljefors, hon är utbildad enligt Yoga Alliance kriterier och har tidigare lärt ut yoga i Italien i 7 år, där drev hon också en butik och tillslut valde hon att ta med sig hela konceptet hem till Sverige. Här startade hon sin studio 2014 med ett namn från italienskan som betyder en annan värld. På denna studio lär hon, tillsammans med några av Sveriges bästa yogalärare, ut en yoga inspirerad av Anusara. Men de erbjuder även gravidyoga och yinyoga för privatpersoner. Man kan dock också vända sig hit som företag för att i dessa vackra lokaler med uppvärmt golv utöva yoga tillsammans med kollegorna. Detta skapar en omtänksam, positiv och empatisk känsla mellan medarbetare och är ett bra alternativ för att skapa en bättre arbetsmiljö.

Mångsysslare

Vill man utöva Anusarayoga men har närmre till Södermalm kan man ta sig till Yogashakti som ligger nära Mariatorget. Här erbjuder man även Viryayoga, även det en form av yoga som lägger stor vikt på biomekanik. Här fokuserar man på att förstå kroppen och grunden ska spegla det roliga med yoga. Denna yogastudio drivs av Helena Wintre, en kvinna som fått sin utbildning i USA. Denna kvinna är en mångsysslare, förutom att leva efter yogan 24 timmar om dygnet så arbetar hon även med grafisk design, webbdesign och sitt eget klädmärke som fokuserar på bekväma yogakläder. Detta stoppar henne inte från att vidare utbilda sig inom yogan och hon återvänder ofta till Sianna Sherma och Neesha Zollinger för att lära sig mer. Som ägare av studion är hon noga med att välja bra lärare som får undervisa här, hon själv har hand om en rad olika kurser.

Något nytt

På Yogarie i Stockholm kan man prova på en helt annan typ av yoga, här är Jessica Svensson den första i Sverige med att lära ut BarreConcept. Detta är en typ av yoga som kombinerar den precision som finns i Pilates med den teknik man använder i baletten. Denna träningsform är intensiv och lägger fokus på hela kroppen. Med hjälp av detta kan man platta till amgen, lyfta rumpan och tona låter. En annan typ av yoga man kan prova på här är anitgravity yoga, en typ där man i luften får utöva sin yoga och lära sig en annan nivå av balans och luftakrobatik.

Jessica Svensson