Yoga i Malmö

Malmö är kanske inte den största stadens om finns, men när det kommer till yoga är den stor. Här finns det inte bara en studio att välja på utan en mängd olika studior, och tack vare den mångkultur som här finns så erbjuds en stor variation av yogastilar på olika studios i staden. Till Hot Yoga Malmö kan man komma både som nybörjare och mer erfaren utövare, här behöver man varken vara vig eller stark för att få börja delta i klasser. Oavsett i vilket skick man är i kan man komma hit och börja sin yogaresa, tränarna här hjälper till att bygga upp och stärka alla i deras egen takt. På denna studio finns en rad olika klasser att testa på och studion kryllar av en mängd duktiga lärare som är villiga att hjälpa till. Med över 50 klasser i månaden finns det alltid något pass man kan hinna med.

Central träning

Mitt i staden kan man hitta studion Infinite Yoga Malmö, bara några snabba steg från Gustav Adolfs tog kan man kliva rakt in i lugnet på denna studio och glömma stressen utanför. I en härlig oas med högt i tak finner man denna studio, här finns höga fönster som släpper in mycket ljus och i taket hänger takkronor. Denna studio har valt ett fokus på det psykiska måendet, genom övningar i både yoga och meditation tränar man upp tanke- och känslohanteringen. Man erbjuder flera olika typer av yoga tack vare erfarna yogalärare, några av de former som erbjuds är ayurveda, free flow och en kurs utformad speciellt för mamma-baby yoga. Man kan även erbjuda föreläsningar, meditationskvällar och gongbad. Räcker det inte med bara de vanliga kurserna så kan man följa med denna studio på retreat, under sommaren kan man åka med till Österlen för att unna sig själv ett retreat för kropp och själ.

Tantra kurser

Den ideella yoga föreningen Natha Yogacenter kan tack vare över 22 års erfarenhet av undervisning i Yoga och Tantra i Skandinavien, erbjuda utbildningar som lägger fokus på självutvecklingen. I de olika kurser som man här undervisar kan man erbjuda många olika tekniker, all undervisning är dessutom anpassad till och utformad efter Patanjalis yogakompendium ”Yoga sutras”. Här finns kurserna Maha Siddha Yoga och Maha Siddha Tantra, dessutom kan man erbjuda kurser i tantra för män och för kvinnor. Förutom detta kan man erbjuda en rad olika event, bland annat International Yoga day, Spiritual Story Telling NIght, Tantric Heart Celebration och Eco Trance Summer Party. Denna studio siktar verkligen in sig på hela livsstilen och alla är välkomna att komma hit.

För alla

Medborgarskolan driver studion K-yoga i både Malmö och Lund, en studio som erbjuder många olika yoga stilar. Här kan man tillexempel ta klasser i hathayoga, yinyoga, medicinsk yoga och gravisyoga. Men det är inte bara yoga som erbjuds, med sikte på att locka så många som möjligt erbjuder man även pilates, tai chi, qigong och mindfulness. Ja det märks verkligen att studion är inriktad på välmående för både kropp och sinne, något som gör det än bättre ät att man är välkommen vilken nivå man än är på. En helt perfekt lösning för alla människor som behöver träning för kropp och knopp.