Yoga i Göteborg

Eftersom inte alla bor i vårt lands huvudstad är det tur att det finns studios över hela landet, och efter Stockholm är det inte mer än rätt att ta sig en titt på vad Göteborg kan erbjuda när det kommer till yoga. Med tanke på att denna träningsform är känd som ett hjälpmedel när det gäller hur människor vill komma i form med sin andning och rörlighet så kan det vara bra att veta vart i staden man ska bege sig så man äntligen kan få slippa den där stressen man så länge gått och burit på. Vare sig man är nybörjare eller erfaren utövare finns här något för alla.

Yoga i Göteborg

För alla

I Linnéstan hittar man Yogayama, en studio som erbjuder något för alla oavsett erfarenhet, med erfarenheten man fått av att ha studio i Stockholm sedan 2004 var det 2017 dags att öppna en studio i Göteborg också. Här erbjuds allt från Ashtanga till lugna yogaformer som lägger mer fokus på en inre balansen. Studion har gjort sig känd för det bred utbud av både klasser och workshops som de erbjuder. Men här kan man även få lärarutbildningar, något som gör att man kan möta behoven från alla nivåer av erfarenhet. Med sin stora variation av lektioner, workshops och dessutom en butik med yogatillbehör är detta ett givet val för varje yoga utövare.

Familjärt

Ett stenkast därifrån kan man finna en lite mindre studio som erbjuder en mer familjär känsla. Ashtanga Yogashala erbjuder just ashtanga yoga på alla olika nivåer. Här kan man vara säker på att få en ordentlig träning för hela kroppen av erfarna lärare som hela tiden vidareutbildas på olika kurser hos ledare som är kända internationellt, allt för att hela tiden kunna erbjuda det allra bästa. Men det är inte bara träningen man kan få här, de erbjuder även meditationstillfällen av olika karaktär.

Skärgård eller stad

En liten bit utanför Göteborg finner man en yogastudio mitt i en skärgårdsidyll, den som har möjligheten bör bege sig till Brännö. Om så bara för ett tillfälle är det värt den tiden, här får man utöva yogan i en otrolig miljö som bidrar till sinnesron. Vill man stanna längre kan man boka in sig på någon av de retreater man här erbjuder. Här är det Iyengaryoga som utövas, en form av yoga som fokuserar mycket på den anatomiska korrekthet ställningarna utförs i. Detta för att stilla sinnet och uppleva en mentalnärvaro, vilket sker automatiskt när man lägger fokus på de specifika detaljerna i övningarna. På Brännö ligger studion avskilt med naturen som granne, tystnaden bidrar till hela upplevelsen och den som tar sig hit kommer inte att ångra sig. Men har man inte den möjligheten erbjuder de även en studio i Majorna i västra Göteborg. I denna stutdio har man försökt återskapa den renhet och stillhet som finns ute på Brännö, och i detta lugna bostadsområde har man lyckats ganska bra med just detta. Oavsett vilken av dessa studios man väljer kommer man komma därifrån med en fantastisk träning och härlig sinnesstämning.