Vägen till en bra kurs

Det är inte alla yogautövare som är nybörjare, en del har faktiskt kommit så långt i sina studier att de känner sig redo att gå vidare i utvecklingen och bli instruktörer. Det är jätte kul om man kommer så långt att man känner att man har den kunskapen att dela med sig till andra människor, även om det redan kryllar av studios och lärare över allt i vårat land så finner det fler utövare som vill lära sig och fler lärare behövs alltid. Dessutom kan man välja ett arbete på en studio utomlands, det kan vara bra med svenska kunskaper även där. Men det är inte lätt att veta hur man ska förverkliga sina drömmar och hitta den perfekta kurs som passar just precis dig och det du vill uppnå.

Våga vara kräsen

Funderar man på att gå en kurs för att bli yogalärare så sa man inte bara leta efter en lärare eller studio med erfarenhet och kvalifikationer, det är minst lika viktigt att hitta en som man trivs med. Med lärare som inspirerar dig till lära och er din själ näring är det större chans att du faktiskt lär dig mer än du skulle ha gjort om du haft en lärare som du inte trivdes med. När du sedan själv blir lärare kommer du förmodligen ta efter en lärare som inspirerat dig på ett bra sätt, en som inte gjort det har inte lärt dig mycket om att bli en bra lärare överhuvudtaget. Bra lärare är sällsynta och har man privilegiet att få studera under en sådan är det inte mer än rätt att sikta på att kunna bli minst hälften så bra.

Låt kursen passa dig

När det kommer till strukturer på träningen så finns de en mängd olika att välja mellan, det viktigaste här är att du hittar en som passar dig och fungerar i ditt liv. Det är ett stort åtagande att gå en yogalärarkurs, man måste hålla sig fokuserad hela tiden för att kunna lära sig så mycket som möjligt. Hitta en vars schema och struktur passar dig så bra som möjligt, det måste ändå vara realistiskt att kunna gå denna kurs utan att behöva ändra hela sitt liv. Finner man detta är det lättare att tillgodogöra informationen utan att behöva känna sig stressad, stress är aldrig så speciellt bra men vid inlärning så gör den verkligen större skada än nytta. Lär dig saker och ting med ett lugnt och öppet sinne.

Det lilla extra

I en så stor värld med så mycket variation kan man inte lära sig allt under en och samma livstid, chansen att man skulle hinna lära sig det på en 200 timmars kurs är än mindre. Det bästa man kan göra för att lära sig så mycket som möjligt under kursen är att hitta en som har en bra balans i utbudet, en bra lärare går tillexempel genom mer än bara asanas. De väver in anatomi, fysionogi, meditation, mantran, filosofi och mer än så för att man ska kunna lämna kursen med en god grundkunskap och förstå det breda spektrumet yogan har.