Träning utan ursäkter

Yogan har infunnit sig lite varstans i världen, det som började som ett sätt att leva och träna i en mindre del av världen har istället blivit ett fenomen man kan se precis överallt. Här i Sverige finns det inte många städer som inte kan erbjuda en yogastudio, finns det inte just precis där man bor så är det aldrig långt att åka till en. Det är inte längre bara ett sätt att leva utan människor använder även yoga som endast en form av träning, det ger en stark och smidig kropp samtidigt som man får ut en typ av sinnesro som andra träningsformer inte kan erbjuda på samma sätt. Träningen är långsam och sträcker ut kroppen ordentligt, det innebär att man får en slankare och snyggare figur än en del annan träning kan bidra.

Ta dig tid

Ta dig tidFör en del människor är det så att viljan att träna finns där, men när det väl kommer till kritan så finns inte riktigt tiden till att bege sig iväg och träna. Detta kan framförallt gälla om man är intresserad av en viss typ av träning, så som yoga, men inte har någon studio i närheten dit man kan ta sig på rimligt kort tid. Detta gör att många kanske testar på annan träning men ger upp, eller så struntar dem i det överhuvudtaget och lägger den tiden på att inte göra mycket alls. Men är man bara villig så finns det vägar att gå även om tiden inte alltid räcker till. Som med så mycket annat behöver man idag inte lämna huset för att få saker och ting gjorda, detta inkluderar även träning. Här finns det två vägar att välja mellan för att lyckas få tid för yogan och det första alternativet är att underlätta andra måsten för att kunna få den där tiden man behöver för att komma iväg på sin träning.

Nya rutiner

Nya rutinerDet finns många saker i vår vardag som tar tid från saker vi kan tänkas vilja göra, handla mat tillexempel. Oftast spenderar vi en hel del tid med att åka iväg till affären och handla, även om vi tar det på vägen hem från jobbet är det tid som vi annars kunde ha lagt på något annat. Har man dessutom ingen bil så kan det bli extra jobbigt när det kommer till att släpa på tunga kassar hit och dit, man har kanske trötta barn som gnäller och bara vill hem. Detta problem har många butikskedjor tagit itu med och erbjuder shopping vart du än är, detta innebär att du kan beställa din mat på väg hem från jobbet om du åker kommunalt eller från bekvämligheten av sängen innan du är på väg att somna. Tack vare internet kan man göra detta med det mesta man behöver köpa, nya kläder, skor och annat går att handla online så man slipper tiden det tar att bege sig iväg till affärerna. Istället kan man ta den tiden som man sparar och bege sig till den yogastudio man har närmst och få en träning för både kropp och sinne. Denna lösning är fantastisk även om man bara vill få tid över för roligare saker i livet än alla måsten.

Träna hemma

Träna hemmaNästa lösning är kanske den mest praktiska, den går dessutom alldeles utmärkt att kombinera med den tidigare för att få än mer tid över. Det är inte bara shopping man kan göra online, även träning finns att tillgå online nu för tiden. Man kan hitta videos där yogaentusiaster spelat i ett träningsprogram eller en guide för hur man utför en del övningar, det är ett jättebra sätt att testa på yoga om man är nyfiken men det finns också hela träningspass man kan följa med i. För min del så fan jag en sajt som erbjuder yoga oavsett vilken nivå man är på, här kan man både få träningen och kunskapen från bekvämligheten av sitt eget hem. Som ensamstående småbarnsförälder är et extra svårt att finna tiden över för träning, man kan inte direkt smita ut när barnen har somnat och lämna dem hemma själva. Kombinerat med shopping online ger detta mig den tid jag behöver för mig själv, när barnen har somnat kan jag i lugn och ro få ett träningspass som innebär sinnesro.  Sedan jag började utföra min yogaträning hemifrån har jag fått en massa tid över för annat, istället för att lägga mig i sängen när det är dags att sova och känna att jag inte gjort allt jag vill den dagen så kan jag istället krypa ner under täcket och kika på en serie med gott samvete eller ägna mig åt spel i form av taktiska spel och andra spännande utmaningar där man kan spela med andra samtidigt som man får använda huvudet. För mig är detta ett perfekt sätt att göra av med det allra man har att ge innan man somnar, det är dessutom en perfekt avkoppling efter en skön träning.