Lär dig mer om yoga

Syftet med den här sidan är så klart att sprida kunskap om yoga till fler hemma i Sverige. Förhoppningsvis kan yoga som träningsform bli ännu mer populär.

Lär dig mer om yoga

Men yogans värld är stor och för dig som vill läsa mer om yoga än vad som finns här på sidan, finns en mängd riktigt bra böcker på svenska som dyker djupare ner i ämnet. Det finns så många yogaställningar, så många olika sorters yoga och yoga betyder så olika saker för olika människor. Därför tycker jag att alla som har ett stort intresse för yoga ska vidga sina vyer och fördjupa sig genom att läsa flera olika texter om detta härliga sätt att motionera. I den här artikeln tänkte jag därför granska och skriva lite mer om tre böcker som handlar om just yoga.

Yoga : anatomi

Den första boken som jag tänkte skriva några rader om är Yoga : anatomi. Den utkom så sent som 2017 och är skriven av de båda författarna Leslie Kaminoff och Amy Matthews. Denna bok beskriver på ett enkelt och begripligt sätt hur kroppen svarar på yoga. Det som jag tycker är intressant är att den skiljer sig från andra böcker om yoga; det här är nämligen en text som riktar fokus mer på kroppens anatomi och leder, muskler och skelett. Därmed ger boken läsaren kunskap om som hjälper denne att förstå olika yogaövningar utifrån kroppens förutsättningar. Därför tycker jag att denna skrift är bra för den som vill förstå yoga, inte bara lära sig att yoga.

Yoga : anatomi

Yoga för dig som tränar

I dag upptäcker allt fler idrottare vilka fördelar det kan medföra att inkludera yoga i sin ordinarie träning. Yoga är inte längre en avgränsad träningsform, utan blir alltmer ett komplement till andra träningsformer. Oavsett om du satsar på boxning, löptränar, bygger muskler på gym eller gör en elitsatsning inom crossfit, så har yoga en värdefull roll i ditt träningsschema. Det här skriver författarinnan Monika Björn om i sin bok Yoga för dig som tränar : starkare smidigare snabbare. Ämnet i boken är hur yoga kan användas för att förbättra resultaten i andra idrotter. Hur kombineras yoga bäst med till exempel löpning eller styrketräning? Den här boken är därför perfekt att läsa för dig som vill förbättra löpsteget eller öka styrkan i djupa knäböj.

Yoga och meditation : lär dig lyssna på din kropp

En stor del av yoga handlar om att lyssna på sin egen kropp. Att lära känna sig själv genom yoga. Och det här är en viktig del i nästa bok. Författaren Josefin Bengtsson har skrivit boken Yoga och meditation : lär dig lyssna på din kropp som publicerades 2017. Josefin är en duktig yogainstruktör som arbetar runt om i hela världen. Men nu har hon alltså tagit upp pennan och skrivit en bok på svenska där hon delar med sig av sin stora kunskap inom ämnet. Hon skriver om olika yogaövningar och meditation som hjälper utövaren att komma i kontakt med sin egen kropp. För den som vill läsa en välskriven text om hur man kan använda yoga för att må bättre är det här en bok som rekommenderas.