Klädd för yoga

Historien om yoga är lång och det är kanske inte så svårt att förstå när man ser hur många människor som utövar det än idag. Vare sig det är den mentala biten man jobbar på eller den fysiska så är klädseln viktig. Vid den mentala delen så sitter man ofta ner länge och då krävs det något bekvämt som inte sitter åt för mycket. Ska man istället utöva den fysiskt aktiva biten så vill man inte ha en massa stora kläder som är i vägen när man rör sig, då krävs något bekvämt som sitter tajtare på kroppen. Det är inte det lättaste att ge sig ut i den djungel av utrustning och kläder som finns oavsett vad man valt att utöva, men det är tyvärr nödvändigt.

Klädd för yoga

Tajt och bekvämt

Men jag tänkte göra det lite lättare genom att gå genom vad som är bäst och när, det finns dock ingen som kan säga att man måste ha just leggings vid fysisk aktivitet. Här är det en smaksak, men de allra flesta kan nog hålla med om att leggings är det bekvämaste man kan ha på sig när man rör sig i yogans alla olika ställningar. Dessa sitter tajt utan att bli en påfrestning och känslan av att kunna röra sig så fritt som man ändå kan i dessa är underbar. Byxorna blir nästan som en andra hud och är väldigt följsamma, detta gör det smidigt att böja sig på de sätt man kan behöva. Risken finns dock att när man väl har fått på sig ett par av dessa leggings så är det svårt att ta av dem, även till vardags är detta de mest bekväma byxor jag någonsin haft på mig.

Meditations klädd

Väljer man att också studera den mentala biten av yoga så kan det bli en hel del sittande, framför allt i meditationen. Då är det viktigt att man har kläder som sitter bekvämt på kroppen, självklart kan man ha leggings om man känner för det, men jag skulle nog rekommendera byxor som sitter något lösare för att det ska bli så bekvämt som möjligt. Det är förmodligen lätt att tankarna vandrar iväg till de där enorma harembyxorna som man kan se på bilder av människor som utövar yoga. Dock finns det lössittande byxor som inte är riktigt lika vida, dessa är perfekta för den som länge ska sitta och meditera.

Tänk på stödet

När det gäller överdelar så är det en smaksak där vad man gillar, men ett lätt material som inte tynger ner en är att föredra. Dessutom är en tränings bh ett måste, idag är det enkelt att hitta en bra sådan även om utbudet är enormt. Det finns alla möjliga olika versioner av dessa i alla olika prisklasser, men det viktigaste man bör tänka på är stödet. Har man en liten byst spelar det inte så stor roll, men har man en större och tyngre byst bör man tänka efter både en och två gånger innan man väljer. Här finns de som har inbyggd bh och de utan. Som med byxor bör man tänka på bekvämligheten och se till så man kan röra sig så bra som möjligt i den.

Tänk på stödet